Diary blog: kennis maken met Sydney in Australië!

De afgelopen dagen zijn we in Cairns geweest en hebben we al iets van Sydney gezien, maar het is een grote stad, dus gelukkig hebben we nog vier dagen langer om alles te ontdekken. Op onze derde dag besluiten we om een free walking tour te doen, om zo ook wat geschiedenis van Sydney te leren.


Free walking tour in Sydney

Na een lekker ontbijt met yoghurt en fruit in ons hostel lopen we naar Hyde Park. Bij het Archibald Fountain wacht onze gids van Free Tours Sydney ons op. We hebben gekozen voor deze tour omdat deze meer informatie geeft over het koloniale verleden van Sydney. De stad bestaat heel kort, pas sinds 1788 en is gestart als Britse Kolonie. In Groot-Brittannië zaten de gevangenissen overvol, dus Australië was een mooi alternatief om alle boefjes naar toe te sturen.

Lopend door het Central Business District (CBD) vertelt onze gids van alles over de voormalige gouverneurs, zoals Lachlan Macquarie, die belangrijk geweest zijn voor de stad en waar dus overal standbeelden, pleinen of straten naar vernoemd zijn. Wanneer we bij de wijk The Rocks aankomen, horen we hoe de gevangenen behandeld werden en wat leefomstandigheden waren. We lopen door het boevenstraatje Suez Canal en langs het eerste ziekenhuis van Sydney. De tour sluit af bij The Mort Bay Park, vanwaar je een prachtig zicht op de haven, Sydney Opera en de Harbour Bridge hebt.


Op zoek naar een fijne reisroute voor de Oostkust van Australië? Lees dan ons Australië oostkust route blog! 


Pancakes on the Rocks: de lekkerste pannenkoeken van Australië!

Na 2,5 uur lopen hebben we trek, en gelukkig zitten er in the wijk The Rocks waar we ons bevinden, genoeg leuke eettentjes. We besluiten voor pannenkoeken te gaan bij het wereldberoemde Pancakes on the Rocks. Na een grote stapel pannenkoeken lopen we richting Darling Harbour. Dit is een wijk die ten zuiden van CBD ligt. We lopen even wat rond maar het is ondertussen zulk prachtig weer geworden, dat we lekker in het gras gaan liggen zonnen. Na een paar uurtjes relaxen pakken we een Happy Hour mee. In Australië is het drinken van prosecco net zo normaal als wijn, deze staat dus overal op de Happy Hour kaart. Laat prosecco nou net mijn lievelingsdrankje zijn, komt dat even goed uit!

dscf6582-1

Sydney Harbour Bridge

Na een lekkere pasta en salade bij Vapiano besluiten we de Sydney Harbour Bridge walk te doen tijdens zonsondergang. Je kunt namelijk van de ene kant van de brug naar de andere kant lopen, waarbij je aan het uiteinde een super mooi uitzicht op de skyline van Sydney hebt. Het is ook mogelijk de hoge bogen van de brug te beklimmen maar daar hangt een flink prijskaartje aan (en een reservering van minimaal een jaar van te voren).

Terwijl de zon langzaam zakt lopen we rustig naar de overkant toe. Daar aangekomen zien we in Bradfield park de laatste stralen over de stad en over de brug heen komen. Ries maakt wat foto’s en we genieten van de rust aan deze kant van de stad. Na een tijdje sluiten we deze fijne dag af met een ferrytochtje naar het centrum.

Australie: Cheesy foto's maken in Badfield Park

Cooggee to Bondi: een geweldige wandeling!

Een must-do wanneer je Sydney bezoekt, is de Cooggee to Bondi walk. Zoals de naam als zegt, loopt je vanaf Cooggee Beach naar Bondi Beach. En dat is exact wat we gaan doen vandaag.

Het waait enorm hard als we uit de bus stappen in Cooggee. Van het mooie weer van de dagen hiervoor is niets meer te merken. Het is fris, het regent en de wind is zo sterk dat we er makkelijk tegen aan kunnen leunen. We besluiten even te wachten met wandelen tot de ergste regen voorbij is en gaan de McDonalds binnen. Lekker warme frietjes eten.

Na een tijdje besluiten we er toch voor te gaan. We beginnen te lopen en zien extreem hoge golven opspatten tegen de stenen. Langzaam komt er een beetje zon door. Deze hike is 9 kilometer lang, en we lopen afwisselend langs mooie verlaten stranden, over de duinen, en soms over grote rotsen. Een van mooiste dingen die we onderweg tegenkomen is een enorme begraafplaats. Dit is de Waverly Cemetry, en terwijl we langs de graven lopen zien we dat de meeste mensen al een kleine eeuw geleden overleden zijn. Dit moet wel de mooiste begraafplaats ter wereld zijn, omzoomd met mooi groen gras en uitkijkend op de felblauwe zee.

Australie: Waverly Cemetry

Bronte Beach

Iets verderop is Bronte Beach, een rustig strand met een groot park erachter. De zon is ondertussen helemaal doorgebroken dus hier gaan we lekker even op het gras liggen zonnen. Die frietjes van de McDonalds zijn alweer een hele tijd geleden dus we hebben honger. Gelukkig zijn er aan de boulevard van Bronte Beach genoeg leuke restaurantjes te vinden. Dus strijken we neer bij Jenny’s Cafe waar we een acaibowl en grote taco eten.

Als we doorlopen en eenmaal op Bondi Beach aankomen zien we pas echt hoe hoog de golven zijn. De baai die normaal volledig gevuld is met surfers, is volledig leeg. Woeste golven van wel 4 of 5 meter hoog rollen denderend over elkaar heen en de kustwacht heeft het rustig vandaag, niemand durft het water in te gaan.

coogee to bondy walk 2

Terug in het centrum kleden we ons snel om en eten we een Pokebowl bij een nieuw tentje, Nama Poke. We gaan op weg naar Glenmore Hotel waar we op het dakterras een drankje drinken met vriend R.. Het is geen fancy rooftop maar voelt meer aan als een gezellig kroeg. Er staan picknicktafels op het dak, mensen drinken biertjes en het uitzicht op het Opera House is fenomenaal.

Gevangenis turned camping: Cockatoo Island

Vandaag is een relaxte dag. We staan laat op, lopen een rondje hard over dezelfde brug die we twee dagen hiervoor ook beklommen hebben. Terug in het hostel nemen we een douche en eten we snel een lunch.

Het is al drie uur als we er echt op uit trekken. We nemen opnieuw de ferry, ditmaal naar het eiland Cockatoo. Dit mooie groene eilandje ligt tussen twee rivierbeddingen en heeft de afgelopen twee eeuwen al veel verschillende functies gehad. Tegenwoordig is het eiland Unesco Werelderfgoed, een museum en een kampeerplek.


Benieuwd welke hotels, hostels en accommodatie wij fijn vinden in Australië? Lees dan ons Australië hotels oostkust blog!


Cuckatoo verkennen

In de warme zon lopen we even langs de receptie om wat informatie te halen. We lezen dat het eiland bgon als een gevangenis. Overal staan barakken die door de eerste gevangenen zelf gebouwd zijn. De barakken zijn gemaakt van mooi witte zandsteen, een van de grondstoffen van het eiland. De eerste bezoekers van het eiland zijn overigens Aboriginals. Zij gebruikte het eiland als vis basis, al bewoonden ze het niet.

Na de gevangenis heeft er een meisjes kostschool gezeten, waar de omstandigheden zo slecht waren dat er allerlei horrorverhalen over geschreven zijn. Vervolgens heeft er tientallen jaren een grote scheepswerf gezeten. We lopen door de grote hallen waar nog bijna alles van de werf intact is. Zelfs de enorme kranen staan nog op de rails, alsof ze elk moment kunnen worden verschoven. We slenteren rond over het grote terrein. Maken wat foto’s, genieten van de zon en bewonderen het prachtige uitzicht op Sydney vanaf deze kant.

Australie: ries bij opera house

Terug op het vaste land gaan drinken we nog wat bij de Opera Bar en bekijken we het Opera House dit keer van dichtbij. De avond sluiten we af met grote repen chocolade en Netflix in bed.


Benieuwd hoeveel onze reis door Australië kostte? Lees dan ons Australië reis budget blog!


Terug naar Bondi Beach

Onze laatste dag Sydney en dus Australië is aangebroken. Het is opnieuw prachtig weer en dus gaan we optijd naar Bondi Beach. Het strand ziet er totaal anders uit dan twee dagen geleden, het ligt nu helemaal vol. We zonnen een paar uur, halen salades bij Fresh at Bondi die we picknickend op het strand op eten en nemen dan rond drie uur de bus terug naar Siesta Hostel. Ook al zijn we om 10.00 uur uitgecheckt, we mogen wel nog even het zand van ons afspoelen in de douche zodat we schoon het vliegtuig in kunnen.

Terug in de trein naar Sydney Airport zitten we te mijmeren over deze mooie stad. We zouden hier best een tijdje willen wonen.. wie weet!


Reis je ook naar Fraser Island in Australië? Lees dan ons blog over deze gave plek vol tips over hoe je dit eiland met een 4×4 kunt bezoeken!


Australie: bondi beach pool

Op het vliegveld geven we onze laatste Australische dollars uit aan heerlijke grote salades en zitten we relaxt onze foto’s van Sydney te bekijken.. ineens horen we onze vlucht die omgeroepen wordt “Final call to Christchurch”. Oeps.. dat zijn wij! Even een sprintje naar de gate toe waar gelukkig blijkt dat we nog wel even tijd hebben. De vlucht verloopt super, we vliegen met Qantas en de maaltijden aan boord zijn echt heel goed. Quinoa salades, flesjes sparkling wine, chocolade bonbons… hier kunnen we wel aan wennen, KLM lezen jullie mee?


Naast Sydney heeft de Oostkust van Australië nog veel meer leuke steden! Lees hier onze blogs over Noosa, Byron Bay en Brisbane!


Onze campervan in Nieuw-Zeeland

Binnen mum van tijd is het 23.30 en landen we in Christchurch waar we onze campervan ophalen. Het is werkelijk een pareltje. De komende weken wordt dit ons huisje, een grote grijze Spaceship wagen. Het is weer even wennen, aan de linkerkant van de weg rijden met een grote auto maar binnen 10 minuten staan we op de camping waar we vannacht gaan slapen. In het pikkedonker en terwijl we stil proberen te doen vogelen we uit hoe we de achterbanken tot een bed moeten maken. Nog even met wc-rol over de camping en dan eindelijk liggen we horizontaal. Yes, het kampeeravontuur is begonnen!

Australie: voor bridge sydney


All my blogs on AustraliaKlik hier voor al mijn Australië blogs!


Meer blogs over Australië

tagged in diary

3 Comments

  1. by ellymay47 on 31 januari 2018  07:29 Beantwoorden

    Zo het leek wel of ik samen met jullie in Sydney was

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites